صنایع آرایشی بهداشتی اژه
Skip Navigation LinksEjefam اژه فام > خانه > مقالات
14 گام برای خلاصی از جوش صورت
 

جوش صورت یکی از مشکلات شایع پوست می باشد که معمولا در سنین نوجوانی و جوانی بیشترین شیوع را دارد. اغلب جوش ها در ناحیه صورت، گردن، سینه، پشت و شانه ها دیده می شوند، چرا که این نواحی محل تجمع غدد چربی پوست می باشند. ابتلا به این جوش ها در برخی افراد مشاهده می شود که خوشبختانه این مشکل قابل درمان است و یا اینکه حداقل قابل کنترل می باشد. در ادامه چند نکته مهم عنوان شده است که نقش بسیار زیادی در از بین بردن جوش ها و یا به حداقل رساندن آنها دارد.

1- از شستشوی زیاد صورت بپرهیزید
شستشوی مکرر و شدید صورت سبب ایجاد التهاب می گردد و این التهاب سبب بدتر شدن آکنه یا جوش خواهد شد، به همین دلیل از صابون های حاوی مواد شیمیایی خشن و یا لایه بردار های قوی استفاده نکنید. در عوض صورت خود را با یک پاک کننده ملایم و آب ولرم شستشو دهید زیرا این کار التهاب را به حداقل می رساند.

 

2- برای شستشوی صورت از پاک کننده های فاقد چربی استفاده کنید
صابون ها، پن ها و کلیه مواد پاک کننده مخصوص شستشوی پوست های چرب و جوش دار باعث کاهش قابل ملاحظه جوش های صورت می شود. لذا محصولاتی را انتخاب کنید که فاقد چربی باشند و روی آنها عبارت- مناسب برای پوست های چرب و جوش دار - قید شده باشد. برای انتخاب این محصولات بهتر است از داروساز کمک بخواهید. هنگام شستشوی صورت با مواد پاک کننده از انگشتان خود استفاده کنید ، استفاده از اسفنج یا پد شستشو احتمال تحریک پوست را بالا می برد و سبب بدتر شدن جوش ها خواهد شد. بعضی مواد پاک کننده و شوینده مخصوص پوست های آکنه ای دارای ترکیبات حاوی سالسیلیک اسید و یا بنزوئیل پراکساید می باشند که توصیه می شود استفاده از آنها با نظر متخصص پوست صورت گیرد.

3- مراقب رژیم غذایی خود باشید
برخی افراد بر این باورند که خوردن شکلات، آجیل ، شیرینی و غذاهای چرب سبب بدتر شدن جوش صورت می شود هر چند برخی پزشکان این موضوع را رد می کنند. آکنه یا جوش هنگامی به وجود می آید که دهانه غدد چربی پوست توسط باکتری هایی که سبب التهاب می شوند، سلول های مرده پوست و یا چربی پوست بسته شود. با این حال اگر تجربه کرده اید که خوردن برخی مواد غذایی سبب بدتر شدن پوست شما می گردد از مصرف آنها اجتناب کنید.

4- از آرایش سنگین و زیاد بپرهیزید
سعی کنید از لوازم آرایشی چرب، کمتر استفاده کنید. بهتر است از لوازم آرایش فاقد چربی و پودری استفاده کنید که سبک تر هستند هر چند ممکن است این لوازم نظر شما را کمتر به خود جلب کنند. آرایش سنگین و زیاد سبب بدتر شدن جوش ها می گردد.

5- از کرم پودرهای فاقد چربی استفاده کنید
همانطور که قبلا هم ذکر شد برای کنترل جوش صورت بهتر است کمتر از لوازم آرایشی استفاده کنید. چنانچه مایل به استفاده از کرم پودر هستید حتما از کرم پودرهای سبک و فاقد چربی که برای پوست های چرب و آکنه ای مناسب هستند استفاده کنید. به هیچ عنوان قبل از شستشو و پاک کردن کرم پودر به رختخواب نروید زیرا این کار وضعیت پوست را بدتر کرده و باعث تشدید جوش ها می گردد.

6- از حمام آفتاب پرهیز کنید
برخی افراد گمان می کنند که قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا به عبارتی حمام آفتاب برای پاک سازی پوست و از بین رفتن جوش ها مفید است، اما تحقیقات نشان دهنده این است که حمام آفتاب نه تنها تاثیری بر بهبود جوش ها ندارد بلکه باعث ایجاد چین و چروک در پوست و پیری زودرس و حتی سرطان پوست می گردد. بنابراین تا حد ممکن از قرار گرفتن در معرض نور خورشید بدون استفاده از محافظ و کرم ضد آفتاب بپرهیزید. لازم به ذکر است برخی داروهای ضد آکنه حاوی رتینوئید می باشد که این مواد پوست را نسبت به اشعه خورشید حساس تر کرده و باعث صدمه به پوست می گردد، بنابراین هنگام مصرف این گونه داروها تا حد امکان از قرار گرفتن در معرض نور خورشید اجتناب کنید.

7-از کرم ضد آفتاب فاقد چربی استفاده کنید
همانطور که می دانید استفاده از کرم ضد آفتاب کاملا ضروری است. افراد مبتلا به آکنه لازم است از کرم ضد آفتاب فاقد چربی استفاده کنند. هنگام خرید کرم ضد آفتاب دقت کنید عبارت فاقد چربی و یا مناسب برای پوست های چرب و جوشدار بر روی محصول قید شده باشد. کرم ضد آفتاب بهتر است دارای SPF 30 به بالا باشد.

8-از مواد حالت دهنده مو کمتر استفاده کنید
استفاده زیاد از مواد حالت دهنده مو مثل ژل ها، اسپری ها و موادی از این قبیل باعث بدتر شدن جوش صورت می گردند. یکی از دلایل این امر بسته شدن منافذ پوست بر اثر تماس با این مواد می باشد. چنانچه مایل به استفاده از محصولات حالت دهنده مو می باشید حتما هنگام استفاده از صورت خود محافظت کنید و مانع برخورد این مواد با پوست صورت شوید.

9- تماس موها با پوست صورت را به حداقل برسانید
افرادی که جوش می زنند علاوه بر اینکه پوست چربی دارند دارای موهای چرب نیز می باشند. تماس مو با پوست صورت باعث چرب شدن پوست و بسته شدن منافذ پوست می گردد. بنابر این اگر موی چرب دارید سعی کنید موهای خود را هر روز شامپو بزنید و موهای خود را طوری آرایش دهید که کمترین برخورد با پوست صورت را داشته باشند. جوشهایی که در ناحیه رویش مو وجود دارند معمولا به دلیل چربی موها می باشند.

10- از لمس کردن زیاد و ماساژ پوست صورت بپرهیزید
لمس کردن و مالیدن پوست صورت سبب تحریک و ایجاد التهاب در پوست شده و موجب بدتر شدن آکنه می شود. هنگام نشستن یا مطالعه صورتتان را روی دستتان تکیه ندهید. موقع استفاده از گوشی تلفن تماس گوشی با پوست صورت را به حداقل برسانید زیرا آلودگی احتمالی گوشی سبب تحریک جوش ها و بدتر شدن آنها می شود. تعریق نیز می تواند آکنه را تشدید کند لذا پس از فعالیت هایی که منجر به تعریق صورت می گردد حتما صورت خود را بشویید.

11- برای کرم زدن از اپلیکاتور استفاده کنید
موقع مصرف کرم ها از اپلیکاتور یا پنبه استفاده کنید و یا ابتدا کرم را روی انگشت خود بریزید و از تماس مستقیم کرم ها با پوست پرهیز کنید زیرا این کار باعث آلوده شدن کرم ها با باکتری های صورت می شود. البته دقت کنید از اپلیکاتور یک بار مصرف استفاده کنید. اگر از انگشتان دست استفاده می کنید حتما قبل از کرم زدن دست های خود را بشویید.

12- از مرطوب کننده های فاقد چربی استفاده کنید
برای داشتن پوستی سالم باید پوستی مرطوب داشته باشیم بنابراین استفاده از کرم های مرطوب کننده توصیه می شود. البته برخی افرادی که دارای پوست جوشدار و آکنه ای می باشند تمایلی به مصرف مرطوب کننده ها ندارند اما لازم به ذکر است که یک مرطوب کننده مناسب می تواند سبب کاهش التهاب پوست صورت شده و به بهبودی آکنه کمک کند. البته این مرطوب کننده ها حتما باید فاقد چربی بوده و مناسب پوست های آکنه ای باشند. قبل از استفاده از آنها حتما با داروساز یا پزشک مشورت کنید.

13- جوش ها را دستکاری نکنید
جوش ها بهبودی را به تعویق می اندازد و باعث به جا ماندن جای جوش ها خواهد شد. از طرفی ممکن است با این کار میکروب ها وارد جوش شده و سبب التهاب آن و وخیم تر شدن اوضاع شود.

 

14- تمام درمان های آکنه را در نظر داشته باشید
بهبود جوش های صورت ممکن است هفته ها یا حتی ماه ها به طول بیانجامد در نتیجه نباید درمان را رها کنید. در طول درمان بهداشت را کاملا رعایت کنید. اگر درمان های اخیر به بهبودی شما کمک نکرد با پزشک متخصص پوست مشورت کنید تا سایر درمان ها مورد بررسی قرار گیرند. توجه داشته باشید امروزه درمان های متعددی برای رفع جوش صورت وجود دارد و شما مجبور نیستید با صورت جوشدار زندگی کنید.