داستان صابون مراغه
صابون مراغه از سوغات ۲۰۰ ساله این شهر است که آوازه ملی دارد. این صابون به صورت سنتی و نیمه صنعتی تولید می شود
شاید افراد مسن زیادی را مشاهده کردید که هنوز هم، با مراجعه به عطاری ها، به دنبال صابون مراغه هستند و در روزگار شامپو و بدن شوهای مختلف طبیعی و غیر طبیعی، همچنان انتخاب اول آن ها، صابون مراغه است.
صابون مراغه، از دنبه گوسفند و سود سوزآور تهیه می شود و به دلیل آنکه در ساخت آن، از مواد صنعتی و افزودنی های شیمایی استفاده نمی کنند، مخاطبان بسیاری در عصر امروز دارد. صابونی ایده آل برای پوست های حساس و کسانی که به دنبال زندگی طبیعی هستند.
یکی از قابلیت های این صابون، دارا بودن اسید کنترل شده است که حساسیت های پوستی را کاهش می دهد و تقویت کننده پیاز مو عنوان شده است.
حتما تا کنون صابون مراغه را در رنگ های مختلف دیده اید. این صابون، در سه رنگ سفید، زرد و سیاه تولید می شود و معروف ترین آن، صابون زرد است و با استقبال بیشتر خریداران مواجه شده است.
تنها تفاوت صابون زرد و سفید در رنگ آن ها بوده ولی صابون سیاه، از ضایعات این صابون ها تهیه می شود و قدرت پاک کنندگی کمتری دارد.
امروزه، در ترکیبات صابون سیاه، سدر و رنگ حنا هم اضافه می شود که صابون مطلوبی برای رفع شوره سر، ریزش مو و خارش پوست است.
یک متخصص پوست معتقد است که پوست و مو افراد پس از شستن با این صابون، نرم و لطیف میشود و از شوره و خشکی پوست نیز خبری نیست و علاوه بر آن ماندگاری صابون مراغه بیش از ۱۰ سال است و هر چه صابون مراغه کهنه باشد ارزش شویندگی آن بیشتر میشود.
اگر در تولید سنتی و نیمه صنعتی صابون مراغه، تولیدکنندگان دقت کافی و بیشتر از مواد مرغوب و طبیعی استفاده کنند، این صابون میتواند در شستشوی مو و بدن بهترین صابون سنتی دنیا لقب بگیرد.
“این صابون در خانواده ما به صورت سنتی بیش از یک قرن است که مورد استفاده قرار میگیرد و در جلوگیری از ریزش مو و شوره سر بسیار کارساز بوده است و بر نرمی و لطافت مو و پوست نیز میافزاید و بویخوشی دارد.”